Veilig op weg met het winterbanden pakket

Sunny Cars heeft een enorme drive om iedereen 100% zorgeloos rond te laten toeren. Naast optimale verzekeringen, doen we ook alles voor optimale veiligheid – in elk seizoen. Hierbij een paar waardevolle winterbandenweetjes. Better be safe than sorry!

8 keer winterbandenweetjes

  1. WT staat voor winter tyres. Alle auto’s die wij aanbieden in landen waar winterbanden verplicht zijn in de winter, hebben standaard het WT-pakket. Een kristalheldere all-in deal want naast alle verzekeringen zijn hierbij ook de winterbanden bij de huurprijs inbegrepen. Geen extra of onverwachte kosten dus en je gaat winterklaar de weg op.

  2. Het WT-pakket is beschikbaar in o.a. Duitsland, Oostenrijk, IJsland, Finland, Noorwegen, Zweden, Zwitserland en Polen.

  3. Voor Frankrijk kun je geen WT-pakket, maar wel winterbanden boeken. In Frankrijk zijn winterbanden namelijk niet (op elke weg) verplicht, maar het gebruik ervan wordt wel van harte aanbevolen. Op de wegen waar winterbanden wel verplicht zijn, wordt dat met borden aangegeven.

  4. Ga goed uitgerust op wintersportvakantie, met de juiste winteraccessoires! Als bestuurder van een huurauto ben je zelf verantwoordelijk voor de uitrusting. Sneeuwkettingen en andere winteraccessoires – ijskrabber, skibox – behoren niet tot de standaarduitrusting. Nou heb je die ook niet in alle gevallen nodig, maar meestal wel als je een skigebied inrijdt. Je wilt immers niet in een slip raken. Veiligheid voor alles! Dus reserveer je benodigde accessoires tijdig bij ons. Deze extra’s betaal je ter plaatse aan de lokale wagenparkaanbieder, de tarieven staan in de huurvoorwaarden die je tijdens het boekingsproces ziet.

  5. Bereid je goed voor op je wintersportvakantie: check bij de ANWB welke regels gelden op je bestemming en bedenk ook of je met de auto de bergen in wil en een winteruitrusting nodig hebt. Handige tips om veilig te rijden op wintersportbestemmingen vind je ook in deze blog: http://blog.sunnycars.nl/slipgevaar-voorkomen/.

  6. Tip: huur een auto met winterbanden in Nederland. Handig als je eigen auto geen winterbanden heeft en je op wintersport gaat naar een land waar deze wel verplicht zijn. Wel ruim op tijd boeken en meteen de winterbanden aanvragen, want omdat ze in Nederland niet verplicht zijn, zijn ze niet automatisch bij de huur inbegrepen en niet altijd op voorraad.

  7. Liever een fly-drive wintersportvakantie? Slim, want dat is vaak voordeliger dan met de eigen auto. En het is ook wel erg makkelijk om met een low cost airline naar je wintersportbestemming te vliegen en het laatste stuk met een huurauto te rijden. Sunny Cars heeft er voldoende winterklaar staan op populaire bestemmingen als Innsbruck, Salzburg, Geneve, Zürich en Basel.

  8. Ons doorgewinterde reserveringsteam weet natúúrlijk ook alles van winterbanden. Dus bel ze gerust voor een persoonlijk advies. Ze helpen je zeven dagen per week met een smile!