Kies de perfecte categorie huurauto voor jouw vakantie

Uiteraard is het tijdens je autoritjes met de huurauto wel zo fijn als je die mooie kilometers kunt maken in een comfortabele auto, met genoeg ruimte en vermogen. Maar hoe werkt het precies met categorieën huurauto’s en hoe kies je dan de juiste categorie huurauto voor jouw vakantie? Wij vertellen je alles wat je moet weten, zodat jij straks de perfecte huurauto voor jouw vakantie kunt reserveren!

Je reserveert een categorie, niet een specifiek merk of model

Allereerst even een belangrijk weetje, voordat je verder leest: je reserveert altijd een categorie huurauto en niet een bepaald merk of model. De afbeeldingen van auto’s, zijn voorbeelden en als je voor een bepaalde huurauto kiest, staat er altijd ‘of soortgelijk’ bij. We kunnen niet garanderen dat je ook daadwerkelijk de huurauto krijgt aangeboden die wordt afgebeeld, máár kunnen wel garanderen dat je een huurauto uit die categorie met die specificaties krijgt.

Zie jij jezelf al helemaal door de Italiaanse binnenlanden rijden met een Fiat 500? En wil je er zeker van zijn dat je ter plaatse deze huurauto krijgt aangeboden? Dan kun je kiezen voor onze service Gegarandeerd model. Kies je voor deze service, dan krijg je – zoals de naam al zegt – gegarandeerd het door jou gereserveerde model huurauto.

Welke categorie huurauto heb ik nodig?

Vertrek je met alleen handbagage of een grote kofferset? Met z’n tweetjes, met het hele gezin of een grote vriendengroep? Ga je voor de avontuurlijke binnenwegen, vooral snelwegen of ga je ook bergachtig gebied in? Elk soort vakantie, ieder reisgezelschap en elke bestemming vraagt om een andere categorie huurauto. Houd hier dus rekening mee bij het reserveren van je huurauto.

Aantal personen in de huurauto

Ga je tijdens je vakantie vooral korte ritjes maken naar de supermarkt en het strand? Dan is comfort en ruimte wellicht niet zo belangrijk als wanneer je tijdens je vakantie flink wat uurtjes in de huurauto doorbrengt om uitstapjes te maken. Iets om rekening mee te houden bij het reserveren van de juiste categorie huurauto! Wij geven door middel van icoontjes een indicatie van het aantal personen waarmee je comfortabel in de huurauto kunt reizen. Zo is volgens onze indicatie een huurauto uit de categorie Small geschikt voor twee personen en een huurauto uit de categorie Economy biedt ruimte voor vier personen.

Hoeveel bagage moet er in de huurauto passen?

Bij het reserveren van je huurauto dien je niet alleen na te denken over hoeveel zitplaatsen er nodig zijn voor jou en je reisgezelschap, maar óók over je bagage. Reis je alleen met handbagage? Neem je een extra koffer mee? Hoe meer bagage je meeneemt, hoe meer ruimte je nodig hebt in de huurauto. En hoe meer ruimte je nodig hebt, hoe hoger de categorie huurauto je dient te kiezen. Vooral als je tijdens je vakantie afreist naar verschillende accommodaties, is het bijvoorbeeld niet fijn als je tijdens de autoritten met je koffer op schoot zit. Een ruime auto met genoeg ruimte voor de bagage is dan van belang!

Genoeg ruimte in je kofferbak

Ook is het belangrijk om een ruime huurauto te kiezen, voor de ruimte in de kofferbak. Koffers horen immers in een kofferbak, en niet op de achterbank of in een auto met een soft top. Want ligt je bagage in het zicht (en ben je zelf heel even een koffietje drinken op het terras of even snel een boodschap halen), dan loop je kans dat er wordt ingebroken in de huurauto. Oeps! Niet alleen een vervelend voorval tijdens je vakantie, maar ook verzekeringstechnisch een dingetje. Want ligt je bagage in het zicht en wordt er ingebroken, ben je niet verzekerd.

Waar ga je de huurauto voor gebruiken?

Bij het reserveren van de juiste categorie huurauto, is het ook belangrijk om na te denken over wáár je de huurauto precies voor gaat gebruiken. Praktisch en korte ritjes? Dan is een huurauto uit de categorie Small of Economy prima. Ga je veel kilometers afleggen? Dan is comfort wat meer van belang en is een huurauto vanaf categorie Compact aan te raden! En ga je tijdens de vakantie naar een bergachtig gebied, dan is een huurauto uit de Comfort categorie of hoger aan te raden, vanwege het vermogen.

Welke huurauto categorieën zijn er?

Bij Sunny Cars zijn er heel wat categorieën waar je uit kunt kiezen: Small, Economy, Compact, Intermediate, Standard, Fullsize, Premium, Luxury en Minivan. We kunnen van elke categorie wel gaan opsommen wat de voordelen zijn, maar je kunt zelf ook heel gemakkelijk het verschil zien tijdens het zoeken naar de geschikte huurauto!

Type huurauto

Naast dat je kunt kiezen uit verschillende categorieën huurauto’s, zijn er ook nog verschillende types! Een type huurauto is bijvoorbeeld: een cabrio, een coupe of een SUV. Wil je graag een bepaald type huurauto reserveren? Dan vink je dit aan in het reserveringsproces. Je krijgt dan alle huurauto’s te zien die voldoen aan jouw gewenste type.

Binnen welke categorie valt mijn huurauto?

Tijdens het reserveren van je huurauto kun je op onze website aanvinken en zien in welke categorie jouw huurauto valt. Heel makkelijk! Zo weet je precies wat je reserveert. Ook vind je de categorie na het reserveren onder andere nog terug op je voucher. Als het eenmaal tijd is om je huurauto op te halen, ben je uiteraard ook benieuwd welke huurauto je daadwerkelijk krijgt aangeboden. Hoe weet je nu of de huurauto die je krijgt toegewezen in de door jou gereserveerde categorie valt? Uiteraard kun je dit vragen aan de baliemedewerker, maar het staat ook op het lokale huurcontract.

Autocategorie in de huurvoorwaarden

Bovenaan de huurvoorwaarden is te lezen in welke categorie de huurauto valt. Hier wordt dit aangeduid met letters, zoals YB of BC. In de huurvoorwaarden refereren we aan deze letters. Zo kan er bijvoorbeeld voor elke categorie een andere waarborg worden gerekend en dit verduidelijken we in de huurvoorwaarden met die letters. Bijvoorbeeld: ‘Waarborg: €500 voor categorie YB; €600 voor categorie BC’. Check dus altijd even bovenaan de huurvoorwaarden in welke categorie jouw huurauto valt, zodat je de informatie in de huurvoorwaarden makkelijker begrijpt!

Categorie Sunny Cars

Bij Sunny Cars werken we dus met benamingen en afkortingen voor onze categorieën. We willen het jou zo makkelijk mogelijk maken, door hoe we het zojuist voor je hebben beschreven.

Categorie autoverhuurder

Bij de lokale wagenparkaanbieders wordt er weer gewerkt met andere benamingen en afkortingen. Gelukkig hoef jij hier verder niets mee te doen! Je bent nu helemaal op de hoogte van alle informatie over categorieën, nu is het hoog tijd om je huurauto te reserveren.

Categorie huurauto