Verdere groei vooraf in Nederland gereserveerde huurauto voor op vakantie

Steeds meer consumenten geven aan dat zij hun vakantie compleet willen maken met het huren van een auto. Ruim 35% van alle vakantiegangers die een vliegreis boekte, huurde een auto. Dit is een stijging van ruim 2% t.o.v. 2011 en één van de voornaamste uitkomsten van een onderzoek, recentelijk gerealiseerd door marktonderzoeksbureau Bunchhouse Marktonderzoek, in opdracht van internationaal autohuurbemiddelaar Sunny Cars.

Volgens Hans Knottnerus, General Manager voor Nederland en België, is dit een bevestigende uitkomst uit het onderzoek. “Wij zijn internationaal al meer dan twintig jaar actief op de markt en zien een groeiende behoefte als het gaat om autohuur tijdens de vakantie. We zien vooral een substantiële stijging met betrekking tot het in Nederland reserveren van een huurauto voorafgaand aan de vakantie. Dat percentage steeg met ruim 8% naar 55%. Bijna 95% van de respondenten gaf bovendien aan het belangrijk of zeer belangrijk te vinden dat alle verzekeringen bij de prijs zijn inbegrepen bij het boeken van een huurauto.”

“Deze conclusies bevestigen wat eerder onderzoek heeft aangegeven, namelijk dat steeds meer consumenten autohuur overwegen maar niet geconfronteerd willen worden met bijkomende kosten die, eenmaal aangekomen op de plaats van bestemming, door een lokale verhuurder worden berekend. Deze behoefte sluit aan bij het all-inclusive tarief dat wij bieden en waarmee wij onaangename verrassingen ter plaatse uitsluiten.”, aldus Knottnerus.

Deel dit persbericht via:

Over Sunny Cars

Sunny Cars is in 1991 in Duitsland opgericht en uitgegroeid tot een van Europa’s grootste specialisten in autohuur. Ze biedt haar klanten wereldwijd een breed aanbod all-inclusive huurauto’s op meer dan 8000 bestemmingen in meer dan 120 landen. Sunny Cars werkt uitsluitend samen met lokale partners die voldoen aan de hoge kwaliteits- en service-eisen die zij stelt. De onafhankelijke specialist is actief in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk, Luxemburg en Zwitserland. Sunny Cars is in Nederland 14 keer op rij verkozen tot beste autoverhuurder, won 2 Zoover Awards en nam in 2015 de Vakantie Award in ontvangst. Daarnaast is zij preferred partner van vrijwel alle reisbureaus in Nederland.