Auto huren in Spanje

Een zorgeloze auto huren in Spanje

Wil je een auto huren in Spanje? Una muy buena idea! Spanje is niet voor niets een populair vakantieland. Mooie steden zoals Barcelona en Madrid, de Costa del Sol, zonnige eilanden als Ibiza en Tenerife: denk je aan strand en zon, dan denk je aan Spanje. Een huurauto is de beste manier om dit uitgestrekte land te verkennen.

Een huurauto van Sunny Cars betekent zorgeloos genieten tijdens jouw vakantie in Spanje. Je huurt bij ons all-inclusive. Omdat je volledig bent verzekerd hoef je je nergens zorgen over te maken. Oh, en wist je dat je een huurauto van Sunny Cars altijd kilometervrij huurt? Je kunt dus gaan en staan waar je maar wilt met de inbegrepen ongelimiteerde kilometers. Bovendien betalen we het eigen risico gewoon aan je terug. Haal het maximale uit je vakantie met een all-in huurauto in Spanje.

Waar kun je een auto huren in Spanje?

Sunny Cars heeft meer dan 200 kantoren vanwaar je jouw huurauto in Spanje kunt ophalen. Er zijn ruim 130 kantoren op het vaste land van Spanje en ook op de Canarische Eilanden en de Balearen hebben we tientallen afhaallocaties. Keuze genoeg dus!

 • Kantoor op luchthaven: wil je nadat je geland bent met het vliegtuig in één keer door? No hay problema! Sunny Cars verhuurt auto’s vanaf verschillende Spaanse vliegvelden, zoals Malaga, Ibiza, Alicante, Palma de Mallorca en nog veel meer luchthavens. Zo beland je vliegensvlug op de Spaanse wegen en kan je zonnige vakantie beginnen.
 • Stadskantoor: liever eerst naar je accommodatie om uit te pakken en even siësta te houden? Dat kan natuurlijk ook. Wanneer je zover bent kun je naar een van onze stadskantoren gaan om je allinclusive huurauto op te halen. Sunny Cars heeft stadkantoren in steden zoals Madrid, Barcelona, Las Palmas en nog vele anderen.
 • Adresaflevering: adresaflevering van je huurauto is ook mogelijk. Zo kun jij rustig eerst een paar dagen wennen aan je nieuwe verblijf. De huurauto wordt door onze lokale partner op een afgesproken moment afgeleverd op je adres, en wordt weer opgehaald wanneer de huurtermijn verstreken is. Met de handige extra optie adresaflevering maak je jouw autohuur in Spanje helemaal zorgeloos.

Tips voor autohuur in Spanje

Met deze tips ga je goed voorbereid de weg op met je huurauto in Spanje:

 • De wegen in Spanje: het wegennet in Spanje is van goede kwaliteit. Er zijn twee soorten snelwegen: Autopistas en Autovías. Autopistas zijn autosnelwegen waar meestal tol wordt geheven en kun je herkennen aan AP of E gevolgd door een wegnummer. Autovías zijn tolvrije snelwegen en kun je herkennen aan A gevolgd door een wegnummer.
 • Tol in Spanje: tol kan worden betaald met contant geld en met de meeste creditcards, dus zorg dat je een van deze twee bij de hand hebt wanneer je op een Autopista rijdt.
 • One way: ben je van plan van punt A naar punt B te reizen, maar wil je vervolgens niet terugrijden om de auto te retourneren? Met de One Way extra optie kun ervoor kiezen de huurauto op een andere locatie terug te brengen. Zo kun je bijvoorbeeld je auto ophalen in Valencia, een prachtige roadtrip maken door het binnenland van Andalusië, en tenslotte de huurauto inleveren in Sevilla.
 • De juiste categorie huurauto voor Spanje: de categorie Small of Economy is prima als je in de buurt van je hotel blijft en de auto alleen gebruikt voor korte ritjes naar el supermercado of dat leuke tapas tentje. Ben je van plan veel kilometers te maken? Dan is wat extra beenruimte geen overbodige luxe en is een auto uit de categorie Compact aan te bevelen. Als je een bergachtig gebied in Spanje wilt verkennen kun je het beste kiezen voor een auto uit de categorie Comfort of hoger, vanwege het hogere vermogen.
 • Milieuzones in Spanje: wanneer je een auto huurt in Spanje is het belangrijk dat je weet dat sommige Spaanse steden milieuzones hebben, bijvoorbeeld in Madrid. Ze worden aangegeven met de tekst Area de prioridad residencial en zijn alleen toegankelijk voor vergunninghouders.
 • Verkeersregels in Spanje: autorijden in het buitenland is soms net even anders dan in Nederland. Lees meer over verkeersregels in Spanje en ga goed voorbereid de weg op.

Begin je vakantie plankgas met de Fast Lane service

Via Sunny Cars kun je gemakkelijk een all-inclusive auto huren in Spanje. Maar wist je dat we naast onze all-in formule ook extra services aanbieden?

Autoverhuur in Spanje is erg populair, het is zelfs de meeste populaire Europese bestemming van Sunny Cars! Met de extra service Fast Lane voorkom je dat je lang moet wachten bij het ophalen van de huurauto. Hiermee kun je de wachtrij overslaan en ben je muy rápido aan de beurt. Bovendien is de Online Check-in service een standaard onderdeel van de Fast Lane, dus ligt het contract al ingevuld voor je klaar. Even nalezen, ondertekenen en je kunt zo de Spaanse wegen op!

Reserveer nu je all-in huurauto in Spanje bij Sunny Cars

Ontdek de zonnige kant van autohuur met Sunny Cars! Onze all-inclusive huurformule garandeert dat jij zorgeloos de weg op kan, waar je ook bent. Je weet van tevoren precies waar je aan toe bent, zodat je achteraf geen ongewenste verrassingen tegenkomt. Van de glas-banden-bodem-dak dekking tot 24/7 noodhulp; over alles is al voor je nagedacht. Reserveer nu jouw all-inclusive huurauto in Spanje.

Handig om te weten wanneer je een auto huurt in Spanje.

Balearen
24 bestemmingen
Canarische Eilanden
43 bestemmingen
Spanje vasteland
157 bestemmingen

Direct een all-inclusive auto huren

Reserveren

Kan je een auto huren in Spanje zonder creditcard?

Zeker weten! Hoewel een creditcard meestal vereist is, kun je in Spanje een auto huren zonder creditcard. Dit kan op twee manieren: huur een auto met contante waarborg, of een huurauto met de Geen Waarborg service waarbij wij garant staan voor de waarborg. Lees hier meer over het reserveren van een huurauto zonder creditcard .

Hoe oud moet je zijn om een auto te huren in Spanje?

De minimumleeftijd om een huurauto te besturen in Spanje is doorgaans 25 jaar, maar dit kan verschillen per locatie en zelfs per categorie. Lees de huurvoorwaarden van de huurauto die je wilt huren om te zien wat de  minimumleeftijd is. Vaak is het mogelijk de minimumleeftijd te verlagen, dit doe je door een huurauto te kiezen met onze Jonge bestuurder service. Hiermee wordt de minimumleeftijd verlaagd van 25 jaar naar 21 jaar.

Hoeveel kost een huurauto in Spanje?

De kosten voor het huren van een auto in Spanje kunnen erg verschillen. Het is afhankelijk van het vraag en aanbod tijdens de gewenste huurperiode. Voor de meest nauwkeurige prijsinformatie raden we je aan om de huurperiode en bestemming in te vullen op onze website. Zo kun je ontdekken wat de all-in huurprijs is voor jouw autohuur in (land). 

Kun je Spanje verlaten met de huurauto?

Dat kan! Bij Sunny Cars kun je met de huurauto de grens over door een grensoverschrijding aan te vragen tijdens het boeken. Hiermee kun je probleemloos de grens over, zodat je echt alles uit je vakantie kunt halen en al de mooiste plekjes kunt ontdekken.

Kan ik een tweede bestuurder toevoegen aan mijn autohuur in Spanje?

Een tweede bestuurder is niet standaard inbegrepen bij onze all-inclusive autohuurformule. Je kunt een tweede bestuurder toevoegen aan je autohuur door:

 • Een auto te huren met de Extra bestuurder service
 • De extra bestuurder toe te voegen als extra tijdens het ophalen van de huurauto. Hiervoor worden ter plekke extra kosten berekend. 

Reisinspiratie en autohuurtips voor Spanje

Ontdek nog veel meer op blog.sunnycars.nl

We love creating smiles.

Dit zeggen onze klanten over ons op Trustpilot en eKomi.

Gemiddeld 4.5 17283 reviews
Gemiddeld 4.5 15928 reviews

Daarom huur je een auto in Spanje bij Sunny Cars.

Direct een all-inclusive auto huren

Reserveren